top of page
IMG_3901.JPG

Ajankohtaista

Tältä sivulta löydät jo sovittuja opetuksia ja kursseja, joille on vielä tilaa.

Kevät 2024

 • 9.5. klo 12 Löydä voimasi
  Panosta jaksamiseen ja luontohemmotteluun
  Sinulla on mahdollisuus voimaantua ja rentoutua keväisen luonnon kauneudessa kahden luonto- ja hyvinvointialan ammattilaisen kanssa Joutsijärvellä, Ulvilassa, jonne on reilu tunnin matka Tampereelta.

  Viheriän Pauliina Salminen on yhteisöpedagogi opiskelija ja ympäristökasvattaja, joka on ohjannut luontoyhteyttä, rentoutumista ja voimaantumista vahvistavaa Natural Mindfulnessia jo vuodesta 2019. Onnenmetsän Mirva Virtanen on luonto- ja ympäristöneuvoja, Metsämieli-ohjaaja ja sairaanhoitaja.
  Ilmoittaudu: pai.salminen@gmail.com
  Harjoitukset ovat helppoja ja saat niistä työkalun oman jaksamisen säätelyyn.
  Joutsijärvien reitin pituus n. 4 km.
  Kesto: n. 3 tuntia. Hinta 49 €. Sisältää luennon hyvinvointivaikutuksista, harjoitukset, kotiin vietävän harjoituksen ja yrttiteen.
  Palautteista poimittua:
  Ihanan rentouttavaa, harjoitusten jälkeen nukuin paremmin kuin vuosiin ja mieli on ollut selkeämpi.”
   

 • 18.5. klo 14 Villinä villivihanneksiin
  Kevät tarjoilee villiä voimaa ruokalautasille.
  Narvan maatilamajoituksen lumoavassa pihapiirissä paneudutaan yleisimpiin syötäväksi kelpaaviin luonnonkasveihin.Opetellaan turvallinen kerääminen ja oikea kuivaaminen ja säilyttäminen.  Kurssin kasvit löytyvät helposti omasta lähiluonnosta ja ne on helppo oppia tunnistamaan.Kurssilta saa myös villivihannesten käyttöön vinkkejä ja reseptejä, kuten hurmaavat yrttisuolat ja viherjauheet.
  Opettajana Viheriän Pauliina Salminen, ympäristökasvattaja ja luonto- ja ympäristöneuvoja, joka on harrastanut yrttejä pian kolmekymmentä vuotta ja opettanut niiden käyttöä opistoissa vuodesta 2019.
  Kurssin kesto: noin 2 tuntia. Hinta 39 € sisältää kahvin, yrttiteen ja pientä purtavaa. Opetuksen lomassa pidetään tauko, jonka aikana voit tutustua Helenan kanoihin ja kammareihin ja kuulla paikan historiasta.
  Ilmoittaudu;
   narvanmaatilamajoitus@gmail.com
   

 • 19.5.ja 25.5. klo 15 Lahdenperä ry:n yrttikurssi
  Lähde tutustumaan Lahdenperän lumoavaan villivihannesparatiisiin!
  Kurssilla opitaan tunnistamaan syötäviä villivihanneksia ja luonnonyrttejä ja kuullaan vinkkejä niiden monipuolisesta hyödyntämisestä hyvinvoinnin ylläpitämisessä. Opit myös, milloin ja mistä kasveja voi ja kannattaa kerätä. Opettajana ympäristö- ja luontoneuvoja, ympäristökasvattaja Pauliina Salminen. Pauliinalla on usean vuoden kokemus villivihannesten ja yrttien käytöstä ruokana ja rohdoksena. Ota mukaan säänmukaiset varusteet ja muistiinpanovälineet.
  Hinta 30 € / 27 € (jäsenet)
  Ilmoittaudu: lahdenperary@gmail.com
   

 • 20.5. ja 27.5. klo 18 Yleisimmät yrtit tutuksi
  Kurkistus hurmaavien, tuoksuvien yrttien mielenkiintoiseen maailmaan. Opetellaan tuntemaan 8 tunnetuinta yrttiä ja niiden erilaisia turvallisia käyttötapoja. Opit mistä kasveja kannattaa hankkia tai kerätä sekä oikeat tavat kuivata ja säilyttää hygieenisesti. Kurssilla opettelemme tunnistamaan turvallisesti ja varmasti yleisimpiä ja yrttejä, (nokkonen, minttu, laventeli, rosmariini, sitruunamelissa, kamomilla, timjami ja siankärsämö) opiskellaan ja erilaisia käyttötapoja. Käymme läpi myös oikeaoppisen keräämisen niksit ja vinkkaan myös parhaat kirjat ja nettisivut jatko-opintoihin. Opetus on keskustelevaa ja osallistavaa ja käytän paljon havainnollistamista, tuon näytekasveja ja niistä tehtyjä tuotteita tutkittavaksi

  Ilmoittaudu: https://sastamalanopisto.fi/ilmoittautuminen/
   

 • 8.6. klo 14 Tunne luontosi
  Olet tervetullut osallistumaan mun ja Sarastavan valon Sarin kurssille, jolla sukelletaan luontoyhteyttä ja läsnäoloa vahvistaviin harjoituksiin lempeällä ja sallivalla tavalla.Sari on ratkaisukeskeinen kuvataideterapeutti ja Pauliina on ohjannut Natural Midfulnessia vuodesta 2019. Ota tauolle mukaan pieni välipala. Erityisiä varusteita ei tarvita, tavalliset ulkoiluvarusteet riittävät.Retken kesto 3 tuntia. Olet lämpimästi tervetullut Paikka: Makkarajärven ulkoilualue. Pääset perille Nyssen ratikkalinja 3 ja bussilinja 13:n päätepysäkit vain muutaman sadan metrin päässä.
  Hinta 59€.
  Ilmoittaudu: pai.salminen@gmail.com

bottom of page